El Baskısı Çalışmaları




Çiçeğin Oluşum Aşamaları (Projeler)






Rulodan Rengarenk Çiçekler



Bu etkinliğin bir benzerini daha önce yayınlamıştım, farklı olarak ruloların içi grapon kağıtlarıyla doldurulmuştu,fakat bu halide gayet hoş olmuş....

Şişelerden Su Altı Dünyası



Sesli-Sessiz Kavramı

Sevimli Mevcut Grafiği



Çok hoş bir grafik örneği daha :)

Diş Sağlığı Boyama Sayfaları




Kese Kağıdı Kuklalar

Portatif Kukla Sahnesi



Sınıfta ya da evde kullanabileceğimiz oldukça kullanışlı bir kukla sahnesi.

Birlikte Oynarken Rondu



Dans Eden Kelebekler


Sınıfa renkli tül, ipek, şifon, hafif kumaştan eşarplar getirilir ve sınıfın ortasına bir sepet koyularak eşarplarda içine koyulur. Çocuklara; “Şimdi hep beraber ‘Dans Eden Kelebekler’ isimli oyunu oynayacağız. Ama ilk önce ortadaki sepetin çevresinde el ele tutuşup bir daire oluşturalım.” denir. Çocuklar ortadaki eşarplardan ikişer tane alıp ceplerine koyarlar.
- Şimdi biz eşarplarımızla dans etmek ve oynamak istiyoruz. Bir hayvanı canlandıracağız. Hangi hayvan olabilir dersiniz? Bir kelebek evet evet onun da kanatları bizim eşarplarımız gibi ince.
- Bir kelebek bu kadar güzel kanatlara sahip olmadan önce nasıldı? Kim biliyor?
- Önce çok küçük bir yumurta idi. Bir anne kelebek, bu yumurtayı yumurtlar. Bu yumurtadan küçük tırtıl oluşur. Bu tırtıl durmadan yer yer ve şişmanlar. Daha sonra kendine çok sağlam küçük bir ev yapar. Buna KOZA denir.

- Bir süre sonra bu kozanın içinden o çok güzel kelebek çıkar.
- Bu gelişimi şimdi biz bir dansla canlandıracağız.
- Bu hikayeyi biz nasıl canlandırabiliriz? Bir düşünelim.
- Biz bir yumurta gibi yere yatalım. Bir tırtıl gibi yerde yürüyelim ve sanki yerdeki otları toplayalım, yer gibi yapalım.


- Daha önce cebimize koyduğumuz eşarpları üzerimize serelim ve kendimize bir koza oluşturalım. Bir süre hareketsiz duralım ve daha sonra kollarımızı ve bacaklarımızı gererek kozanın içinden çıkalım. Her iki elimizde iki eşarp onlar bizim renkli kanatlarımız olsun, tıpkı kelebeğinki gibi. Odanın içinde önce dikkatli, sonra cesaretle kollarımızı çırpalım.


- Kelebekler bir baloya giderler. Burada iki kelebek karşılıklı durur ve dans etmeye başlarlar. Birbirlerinin etrafında dönmeye başlarlar. Daha sonra beş kelebek bir araya gelirler. Bir daire oluştururlar, dört adım içeriye gelecek şekilde toplanırlar ve dört adım açılırlar. Her çift bunu karşılıklı bir kere tekrarlar.

- Kelebekler şimdi çok yorgun, uyuyup bu güzel balodaki çiçekleri rüyalarında görmek istiyorlar. Kelebekler yere yatar ve uykuya dalarlar.

- Hepsi yine uyanır, kollarını gererler. Hepimiz şimdi tekrar çocuk olduk. Güzel kanatlarımızı ortadaki sepete koyalım.
alıntı

Yön Bulma Çalışması

Kalpli Notluk



Oldukça şirin bir notluk örneği daha :)

Mavi Kuş


Katlama yöntemiyle kanatlarnı yapabileceğimiz sevimli bir kuş :)

Yumurta Kolisinden Kelebek

Karışık Kavramlar

Çöp Kutusunu Renklendirin :)

Uzay Çalışmaları






Kelebek ve Tırtıl Kostümü








Evde hazırlayabileceğiniz basit kostüm örnekleri...

Poşetten Dinozor ve Fok




Artık kağıtları çöp poşetlerine doldurarak yapabileceğiniz iki hoş etkinlik...Dinozorun üst kısmı folyo ve oyun hamuru ,yine alt kısmında da oyun hamuru ve rulolar kullanılmış.Fok da aynı şekilde yapılmış, aslında bu yöntemle hayvanları çeşitlendirebiliriz de...

Arılar Çiçeklerden Nasıl Bal Toplarlar?


Birçok çiçeğin, tadı şekerli suya benzeyen balözü vardır.Balarılarının çiçeklerden topladığı bal değil, bal özüdür. Balarıları, uzun boru gibi dilleriyle topladıkları balözünü, karınlarında bulunan "bal maddesi"nde biriktirirler. Daha sonra kovanlarına giderler ve balözünü peteklere bırakırlar.Kovandaki arılardan bazıları da bu balözünden bal yaparlar.
Meraklı Minik dergisinden alıntı.